Dräkten som Deontay Wilder bar på väg ut till ringen vägde nästan 20 kilo. Foto: TT

Deontay Wilder kräver returmatch – skyller på tunga dräkten

Uppdaterad
Publicerad

Deontay Wilder tänker utnyttja klausulen i kontraktet som ger honom rätt till ett omedelbart returmöte med Tyson Fury.

Samtidigt skyller boxningsstjärnan karriärens första förlust på den nästan 20 kilo tunga dräkt han bar på väg in till ringen.

– Det är mitt eget fel. Jag hade ingen styrka i benen, säger han till The Athletic.

I söndags morse, svensk tid, förlorade WBC-mästaren Deontay Wilder på teknisk knockout i sjunde ronden mot Tyson Fury.

I sin första kommentar efter matchen berättar 34-åringen för sajten The Athletic att han tänker utnyttja klausulen som gör att boxarna möts en tredje gång i ringen.

– Returmötet kommer att ske. Det är vad jag vill ha härnäst, säger han.

Skyller på tung dräkt

Wilder säger att en stor orsak till hans slätstrukna insats var den nästan 20 kilo tunga dräkt han bar på väg in mot ringen.

– Folk såg att jag inte var den vanliga Deontay där inne, och det stämmer. Min dräkt var för tung och jag hade ingen styrka i benen under matchen. Jag orkade inte hålla uppe min matchplan, säger han.

Stjärnan hävdar att han aldrig testade dräkten innan det var dags att gå mot ringen.

– Jag trodde inte att den skulle vara så tung och ha den effekten på mig. Allt det här är mitt fel. Alla såg i den första matchen mot Fury att när jag har styrka i benen så är jag den mer aggressive, säger Wilder.

Kan peta tränaren

Den 34-årige amerikanen, kallad ”The Bronze Bomber” för sin enorma slagstyrka, funderar också på att peta assisterande tränaren Mark Breland ur sin ringhörna.

Breland, själv en före detta världsmästare, var den som kastade in handduken och avbröt matchen.

Detta mot både Wilders vilja och huvudtränaren Jay Deas.

– Jag förstår hans känslor, men det är inte hans beslut att ta. Jag har pratat med mitt team om det här i åratal och de vet att jag hellre dör i ringen än för dem att kasta in handduken. Jay är min huvudtränare och sade åt honom att inte göra det, men Mark gjorde det ändå, säger Wilder.

”Starten på en stor comeback”

Härnäst åker Wilder på semester till Afrika i mars. Men sedan hoppas han på ett tredje möte med Tyson Fury till sommaren.

– Jag är inte bitter utan är glad för Tysons skull och den resan han gjort i sin karriär. För mig är det här starten på en stor comeback.

– Nu ska jag resa mig upp och komma tillbaka starkare. Jag är vid gott mod, min hälsa är fantastisk och jag är redo att köra.

KLIPP: Stjärnornas galna entré

KLIPP: Se höjdpunkterna från Furys knockoutseger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.