MMA-stjärnan Dustin Poirier håller upp sin ”Sleepy McGregor”-kedja som han nu ska auktionera ut. Pengarna ska gå till välgörenhet. Foto: Twitter

Dustin Poirier hånar Conor McGregor efter segern: ”Jag ska auktionera ut den”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Dustin Poirier knockade Conor McGregor i januari och vann sedan helgens infekterade returmöte.

Nu hånar han sin rival genom att auktionera ut ett halsband, värt omkring 900 000 kronor, föreställande irländaren.

”Pengarna ska gå till välgörenhet”, skriver Poirier på sociala medier.

Halsbandet föreställer bilden på en knockad McGregor som blev viral i MMA-världen i januari när Poirier vann stormötet i Abu Dhabi.

Rivalerna möttes sedan igen, en tredje gång, under helgen som gick och den gången bröt McGregor skenbenet och Poirier tilldömdes segern via teknisk knockout.

Det är den kontroversielle amerikanen Jake Paul – Disney-skådisen som blev en av världens största Youtube-personligheter och som nu försöker sig på en boxningskarriär – som har låtit tillverka halsbandet som han kallar ”Sleepy McGregor”. Enligt Paul är värdet närmare 900 000 kronor.

Höger: Conor McGregor knockad i januari. Vänster: Halsbandet som nu ska auktioneras ut. Foto: Twitter/Viaplay

Efter Poiriers seger i helgen skickade Paul halsbandet till MMA-stjärnan som nu har tagit emot det och lovar att auktionera ut det till förmån för välgörenhet.

”Vi kommer att göra någonting stort i Lafayette för de här pengarna”, skriver Poirier och syftar på sin hemstad.

Dustin Poirier driver välgörenhetsorganisationen ”The Good Fight Foundation” tillsammans med sin fru Jolie. Bland annat auktionerar de ut memorabilier från fajterns karriär och hjälper barn och skolor i Louisiana-området.

KLIPP: McGregor: ”Jag gick in i matchen skadad och UFC visste om det”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.