Deontay Wilder mot Tyson Fury/arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter superfajten mellan Wilder och Fury – det blir ett returmöte

Uppdaterad
Publicerad

Boxningsvärlden fick skåda en superfajt mellan tungviktsmästaren Deontay Wilder och Tyson Fury senast. Nu är det bekräftat att det kommer att bli ett returmöte mellan giganterna.

– Alla papper är signerade, det är officiellt, säger Wilder.

Det var ganska precis ett halvår sedan som superfajten mellan Deontay Wilder och Tyson Fury ägde rum. En match som redan har blivit en klassiker i boxningsvärlden där WBC-mästaren Wilder fick behålla sitt världsmästarbälte efter att matchen slutat oavgjort.

– Världen vet sanningen, jag vann matchen, sade Fury då.

Direkt efter fajten uttryckte båda boxarna redan då sitt intresse för ett returmöte och nu står det klart att de kommer att mötas igen.

– Vi kan rikta bort strålkastarna från fajten mot Ortiz, i det första kvartalet år 2020 kommer Deontay att möta Fury i en returmatch, bekräftar Shelly Finkel, Wilders assisterande manager, till ESPN.

– Alla papper är signerade, det är officiellt!, säger Wilder själv.

Tungviktsmästaren möter först kubanen Luis Ortiz under år 2019 och därefter ställs han mot Fury. Enligt WorldBoxingNews verkar returmötet bli av i februari 2020 i antingen MGM Grand (Las Vegas) eller Barclays Center (New York).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.