Förre boxningsvärldsmästaren betalar för George Floyds begravning

Uppdaterad
Publicerad

Förre boxningsvärldsmästaren Floyd Mayweather har erbjudit sig att betala för George Floyds begravningskostnader och familjen har tackat ja till erbjudandet.

Mayweather har varit i kontakt med familjen, enligt Leonard Ellerbe, vd för Mayweathers promotionbolag. Han kommer stå för alla kostnader runt begravningen som kommer äga rum i George Floyds hemstad Houston den nionde juni.

– Han kommer säkert bli arg när jag berättar det här, men han kommer definitivt stå för begravningskostnaderna, sa Ellerbe till ESPN.

Protesterna i USA efter George Floyds död

Mayweather som bor i Las Vegas har inte träffat Floyds familj personligen.

– Floyd har gjort sådana här saker de senaste 20 åren, sa Ellerbe och förklarade att Mayweather inte ville prata om sitt erbjudande.

Den 43-årige före detta världsmästaren som obesegrad drog sig tillbaka efter 50 proffsmatcher där han vann fem titlar anses vara en av de bästa boxarna i sin generation.

Detta har hänt: Gripandet av George Floyd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protesterna i USA efter George Floyds död

Mer i ämnet