Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Sport fick en exklusiv pratstund med Jake Paul, ett av kampsportsvärldens hetaste namn just nu. Foto: SVT/TT

Jake Paul i exklusiv intervju med SVT: ”I mitt huvud är jag redan världsmästare”

Uppdaterad
Publicerad

Boxningsvärldens blickar är återigen riktade mot rubrikernas man, Jake Paul.

Youtubern som blev obesegrad boxare har på kort tid blivit ett av sportens största dragplåster – och på söndag kväll kliver han upp i ringen igen.

– I mitt huvud är jag redan världsmästare, säger Paul i en exklusiv intervju med SVT Sport.

Från att ha varit en stor personlighet på sociala medier och världskänd hos den yngre publiken har den nu 26-årige Jake Paul på tre år byggt en hype kring sin boxningskarriär som saknar motstycke.

När han på söndag kväll i Riyadh, Saudiarabien, kliver upp i ringen mot Tommy Fury (lillebror till tungviktsmästaren Tyson Fury) är han galans stora dragplåster.

– Så här taggad har jag förmodligen aldrig varit för en fajt. Jag har velat ha den här matchen i åratal nu och bara väntat och väntat och väntat. Det känns som att det är julafton på söndag och jag är sugen på att bjuda fansen på show, säger han till SVT Sport.

”Jag är topp tre, helt klart”

Från att ha varit utskrattad till en början har boxningsvärlden sakta men säkert gett Paul allt mer respekt.

Amerikanen lever och tränar precis som de bästa proffsen och har nu 6-0 i matchfacit varav fyra segrar på knock. Bland motståndarna märks till exempel två före detta UFC-mästare i Tyron Woodley samt Anderson Silva.

Hur långt anser du att du är just nu ifrån din dröm att bli världsmästare?

– I mitt huvud är jag redan världsmästare, så mentalt är jag nära, men det fysiska måste komma ikapp. Med det menar jag 10 000 timmar av hårt arbete, slag, muskelminne, såna saker. Men under de närmsta två-tre åren kommer jag att nå dit och då tror jag att jag blir världsmästare.

Ser du dig själv som det största namnet inom kampsporten just nu?

– Jag är uppe på topp tre, helt klart. Statistiskt sett är väl Canelo Alvarez och Conor McGregor de andra två.

Jake Paul golvar MMA-legendaren Anderson Silva under deras boxningsmatch i oktober 2022. Foto: TT

”Den största kritiken mot mig”

Kritiken mot Pauls karriär så här långt har varit hans val av motståndare. Bland annat har man pekat på deras ålder samt att tre av dem visserligen haft framgångsrika MMA-karriärer, men inte inom boxning.

I britten Tommy Fury möter han en obesegrad 23-åring (8-0, 4 KO) som kommer från en boxningsfamilj där han fått sina färdigheter via modersmjölken.

– Det här är första gången jag ställs mot en så kallad ”proffsboxare”, vilket har varit den största kritiken mot mig, så jag ser fram emot att bocka av det från min lista.

Fotnot: Galan i Saudiarabien – där även svenske Badou Jack boxas om ett VM-bälte – sänds på Sportbladet med start 20.00 på söndag kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.