Anthony Joshua får in en träff på Alexander Povetkin på Wembley i lördags. Foto: TT

Joshua ”100 procent” inställd på superfajten

Uppdaterad
Publicerad

I lördags försvarade Anthony Joshua sina tungviktsbälten inför 80 000 åskådare på Wembley i London.

Nu görs ett nytt försök att få till superfajten mot Deontay Wilder som har WBC-bältet i viktklassen.

– Vårt enda fokus är att få till en match mot Wilder i april där alla bälten står på spel, säger promotorn Eddie Hearn.

Men först måste den obesegrade amerikanen Wilder ta sig förbi Joshuas landsman Tyson Fury i Los Angeles den 1 december. ”The Bronze Bomber” valde att möta bjässen Fury när sommarens förhandlingar med Joshua strandade.

Eftersom Anthony Joshua och hans team redan har bokat upp Wembley den 13 april nästa år vill man snabbt få till en deal med Wilder. Risken finns annars att förhandlingarna återigen drar ut på tiden och att britten i sista stund måste hitta en annan motståndare för att fylla den engelska nationalarenan till våren.

– Vi har gjort det tydligt att vi inte vill vänta till den 1 december för att se vad som händer då. Vi vill ha en deal på plats redan före matchen, säger promotorn Eddie Hearn till Sky Sports.

Joshua och hans team kunde pusta ut efter knockoutsegern mot tuffe Alexander Povetkin i lördags. Nu gäller det bara för Wilder att slå den obesegrade Tyson Fury för att fansens drömfajt ska bli av nästa år.

– Men om Fury vinner så kommer han och Wilder att mötas i en returmatch och då tvingas vi möta någon annan i stället. Kanske Dillian Whyte, säger Hearn och fortsätter:

– Vårt fokus är 100 procent att möta Deontay Wilder och jag ser ingen anledning varför vi inte skulle komma överens, förutsatt att han vinner i december.

Tillsammans har de obesegrade tungviktsmästarna Anthony Joshua och Deontay Wilder 60 knockouter på sina 62 proffsmatcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.