Otto Wallin efter segern. Foto: Bildbyrån

Otto Wallin vann på teknisk knockout: ”Jag bröt ner honom”

Uppdaterad
Publicerad

I natt var tungviktaren Otto Wallin, 29, tillbaka i ringen för första gången sedan mötet med världsstjärnan Tyson Fury förra hösten.

Då vann svensken via teknisk knockout i femte ronden mot veteranen Travis Kauffman, 34.

– Jag bröt ner honom, säger Wallin till SVT Sport.

Otto Wallin hade vunnit sina 20 första matcher som proffs innan förlusten mot den nuvarande världsmästaren Tyson Fury i september förra året. Han förbättrar nu sitt matchfacit till 21 segrar på 22 matcher, varav 14 vinster har kommit via knockout.

Även om Sundsvallssonens seger i natt räknas i samma kolumn som en vanlig knockout så var det en skada som gjorde att domaren bröt matchen.

Kauffman opererade vänster axel efter sin förra match, i december 2018, och verkade slå upp sin gamla skada.

Efter ett par avvaktande ronder där Kauffman var den mer aggressive började Wallin ta över mer och mer i den tredje ronden. I den fjärde, av totalt tio schemalagda ronder, såg amerikanen redan märkbart trött ut och andades tungt.

”Det var en tidsfråga”

I den femte var axeln så illa däran att Kauffman fajtades enarmad, och domaren bröt då matchen i ett tidigt skede för att undvika mer skada.

– Lite tråkigt slut, men det känns skönt att ha gått en match igen och jag bröt ner honom systematiskt, säger Otto Wallin till SVT Sport på telefon från Connecticut, USA.

Han utvecklar:

– Efter tredje ronden kände jag att faran var över. Då blev han allt tröttare samtidigt som jag träffade honom bra överallt. Det kändes mest som en tidsfråga även om matchen hade fortsatt. Han grimaserade efter ett kroppsslag jag slog och det kändes som att slutet var på gång.

När uppfattade du att han skadade axeln?

– Kanske en minut innan domaren bröt. Det var ganska tydligt för mig, men det verkade inte som att de andra såg det. Han grimaserade och skakade armen, säger Wallin.

Vill gå ny match innan året är slut

Veteranen Kauffman, som vunnit 32 av sina 35 matcher inför nattens fajt, sade tidigare under veckan att han skulle lägga ner karriären om han förlorade mot Wallin.

– Det är oftast inget bra tecken. Han börjar bli äldre och har haft en tuff karriär. Jag är inte så förvånad, säger Wallin.

Svensken hade en inbokad match mot förre världsmästaren Lucas Browne den 28 mars i Las Vegas, men tvingades dra sig ur i februari på grund av en fotskada. Senare ströks galan helt med anledning av coronapandemin.

Den här gången fick han boxas inför tomma läktare.

– Det var speciellt. Lite tråkigt så klart och kanske hade man tänt till mer om det var fans i arenan, men det är samma för oss båda.

Hur viktig var den här segern för dig?

– Det viktigaste är alltid att vinna. Sedan är det förstås kul om man kan se bra ut, speciellt nu när det kändes som att många hade ögonen på mig. Jag får gå hem och kolla på matchen i efterhand men magkänslan är att jag är nöjd. Jag stressade inte upp mig utan kände mig lugn. Jag tror att jag lärde mig mycket från Fury-matchen.

Vad händer nu?

– Det är viktigt för mig att hålla mig aktiv och få in en del matcher så jag har sagt att jag helst vill upp i ringen igen innan året är slut. Nu vill jag möta någon lite bättre än Kauffman, som trots allt hade varit inaktiv i nästan två år, säger Otto Wallin.

ARKIV: Wallin kör boxningsträning hemma i New York

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.