Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Otto Wallin berätta om jakten att få till en ny stormatch: ”Har varit tufft”. Foto: TT

Boxaren Otto Wallin klar för titelmatch mot Murat Gassiev: ”En väldigt bra chans”

Uppdaterad
Publicerad

Otto Wallin har gjort klart med en titelmatch.

Men väntan på de stora matcherna har varit tuff för tungviktsboxaren – som ett tag funderade på att lägga av.

– Tanken har slagit mig. Jag vill inte bara gå runt i ett vakuum hela tiden, säger 32-åringen till SVT Sport.

Den 30 september kommer Wallin att boxas tolv ronder mot armeniske stjärnan Murat Gassiev i en match där WBA:s interkontinentalbälte i tungvikt står på spel.

Fajten är svenskens största sedan han pressade världsstjärnan Tyson Fury i Las Vegas 2019.

Gassiev har vunnit 30 av sina 31 proffsmatcher varav 23 på knock. Armeniern är tidigare världsmästare i cruiservikt, viktklassen under tungvikt, där han hade två mästarbälten, och hans enda förlust i karriären kom 2018 mot Oleksandr Usyk som just nu har flera VM-bälten i tungvikt.

– Det är en stor lättnad att äntligen få en match av den här storleken. Det här är en väldigt bra chans för mig och vinner jag står alla dörrar öppna, säger Wallin till SVT Sport.

”Det har varit tufft”

Insatsen mot Tyson Fury 2019 blev Wallins internationella genombrott. Efter det trodde många att svensken skulle blanda sig in i världstoppen – men den där riktigt stora matchen har lyst med sin frånvaro även om han sedan dess har radat upp fem raka segrar.

– Det har varit kämpigt att få en riktigt bra match. Jag skulle ha mött Dillian Whyte för två år sedan, men han drog sig ur dagarna innan. Efter det har jag haft så kallade ”stay busy-matcher” och det är svårt att hålla sig motiverad då. Det har varit många tankar och ibland har jag undrat om jag någonsin kommer att få en riktigt stor match igen. Det har varit tufft. Men nu är den äntligen här och jag ska ta tillvara på chansen.

Gick det så långt att du funderade på att lägga av?

– Ska jag vara ärlig så har tanken slagit mig. Jag kan inte bara gå runt och träna hela tiden utan måste göra något med min karriär, jag vill inte bara gå runt i ett vakuum hela tiden. Men jag har aldrig slutat träna utan har hoppats att det här ska hända.

Sundsvallssonens kommande titelmatch mot Gassiev äger rum i Turkiet. Titeln som står på spel, WBA:s interkontinentalbälte, är ett mindre bälte som framför allt skulle kunna lyfta Wallins namn på världsrankingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.