Britten Dillian Whyte (vänster) och Otto Wallin (höger) möts i London den 30 oktober. Foto: Bildbyrån

Boxaren Otto Wallin får ny toppmatch: ”En väldigt stor chans för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Otto Wallin, 30, har gjort klart med en ny toppmatch.

Nu är det officiellt att han ställs mot brittiske stjärnan Dillian Whyte, 33, i huvudmatchen på en stor gala i London den 30 oktober.

– Det är en väldigt stor chans för mig och en match som verkligen kan fastställa min position som en av de absolut bästa tungviktsboxarna i världen, säger Wallin till SVT Sport.

I februari stod Sundsvallssonen Otto Wallin för sin största seger i karriären när han besegrade respekterade amerikanen Dominic Breazeale efter tolv ronder.

Sedan dess har det varit tyst om svensken som vunnit 22 av sina 23 proffsmatcher (14 KO) i karriären.

Men när hans kommande fajt presenterades i dag så var det en tung sådan.

Den 30 oktober kommer Wallin att gå huvudmatchen på en stor gala i O2 Arena i London och ställs då mot britten Dilliian Whyte som har ett matchfacit på 28 segrar (19 KO) och bara två förluster.

”Han är topp fem i världen”

”The Body Snatcher” sätter då sitt mästarbälte, WBC:s interimtitel, på spel. Notera att landsmannen Tyson Fury innehar ”det riktiga” WBC-världsmästarbältet.

– Han är topprankad i världen och en duglig motståndare. Matchen handlar om WBC:s interimbälte som är titeln precis under världsmästartiteln, säger Wallin till SVT Sport.

Whytes enda nederlag har kommit mot världsstjärnan Anthony Joshua 2015 samt mot förre världsmästaren Alexander Povetkin 2020. Den sistnämnde tog han snabb revansch på i mars 2021 via knock i fjärde ronden.

Hur högt rankar du honom personligen bland världens tungviktare?

– Jag skulle säga topp fem. Han har varit på en hög nivå länge och mött bra boxare. Han har legat som förste utmanare till WBC-titeln i flera år.

Vad kommer du att tillämpa för taktik i matchen?

– Jag tror att det blir viktigt att utnyttja det som jag är bra på. Jag är snabbare och smartare än honom. Jag har en klurig stil för många och det är även en fördel att jag är ”southpaw” (en vänsterhänt boxare, reds anm).

”Processen har varit snabb”

Länge såg det ut som att Otto Wallins näste motståndare skulle bli kubanske stjärnan Luis Ortiz (32-2, 27 KO).

Svensken tackade ja till erbjudandet och låg i förhandlingar, men den matchen rann ut i sanden.

– Processen har varit snabb gällande Whyte. Jag hade redan tackat ja till en match mot Ortiz och väntade på att den skulle bli bokad, men i slutändan ville han inte mötas så den blev inte av. Mitt upp i allt det fick vi i slutet av förra veckan erbjudandet om matchen mot Whyte och det har gått snabbt de senaste dagarna, säger han.

ARKIV: Största segern i karriären för Otto Wallin (22 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.