Tungviktsboxarna Otto Wallin och Dominic Breazeale drabbar samman den 20 februari. Foto: Bildbyrån

Klart: Otto Wallin ställs mot Dominic Breazeale

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det helt officiellt när Otto Wallin, 30, går sin nästa match.

Den 20 februari i Connecticut, USA, ställs han mot tufft motstånd i form av rutinerade amerikanen Dominic Breazeale, 35.

– Han slår hårt och har många knockouter så jag måste vara skärpt hela tiden, säger han till SVT Sport.

Efter det stora genombrottet mot världsstjärnan Tyson Fury i september 2019 har Sundsvallssonen bara gått en match.

Det var i augusti i somras när han besegrade Travis Kauffman via teknisk knockout i rond fem.

Nu är det alltså dags att kliva upp i ringen igen, och den här gången väntar tuffare motstånd.

Amerikanen Dominic Breazeale har visserligen inte gått en match på nästan två år, men han har ett imponerande facit på 20-2 (18 KO). Jämförelsevis har Wallin själv 21-1 (14 KO).

Enda förlusterna två titelmatcher

– Jag är riktigt sugen på att gå match igen. Breazeale är en tuff och bra motståndare som bara har förlorat mot Anthony Joshua och Deontay Wilder, som båda var världsmästare när han mötte dem. Men vi har en bra gameplan så jag känner mig väl förberedd, säger Otto Wallin till SVT Sport.

Vad tror du att vi får se för typ av match?

– Det är viktigt att jag tar kontrollen och inte låter honom komma i gång och få självförtroende. Då stänger han in mig mot repen eller i ringhörnan och slår sina hårda slag som han är rätt bra på. Men jag tycker att han är långsammare än mig så jag behöver utnyttja mitt fotarbete och mina snabba händer. Jag måste vara smart där inne, säger Wallin.

ARKIV: ”Kul att få den credd man förtjänar” (19 september 2019)

Har sparrat med toppnamn

I uppladdningen inför norrlänningens senaste match stördes han dels av en fotskada, dels hade han drabbats av covid-19 i mars. Den här gången har det gått mer planenligt.

– Jag är i riktigt bra form och har kunnat träna på väldigt bra efter min senaste match i augusti. Det har varit kanon. Jag har fått mycket bra sparring med bland annat Adam Kownacki från Polen och Zhang Zhilei från Kina som är två toppkillar i tungvikt i världen. Det är lyxen med att bo här i New York, det finns många tungviktare med olika stilar och det har varit bra för min utveckling.

ARKIV: Otto Wallin i nedstängt New York: ”Jag går knappt ut längre” (27 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.