Otto Wallin kan belönas efter jättematchen mot världsstjärnan Tyson Fury i september. Foto: TT

Boxaren Otto Wallin nära jätteavtal i USA

Uppdaterad
Publicerad

Otto Wallin siktar på att vara tillbaka i boxningsringen i februari nästa år.

Just nu förhandlar han om ett flera matcher långt miljonkontrakt med två stora amerikanska tv-kanaler.

– Det gäller att vara smart och få en ny stormatch. Inte bara tänka pengar, säger 29-åringen till SVT Sport.

I september så gick Otto Wallin från relativt okänt tungviktshopp till stjärna i och med sin insats mot världsstjärnan Tyson Fury.

Sundsvallssonen förlorade visserligen matchen på poäng, men pressade Fury och slog tidigt upp ett stort sår ovanför brittens ena öga. Hade matchen brutits i det skedet hade Wallin tilldelats segern, men Fury boxades vidare med blodet rinnande ner för ansiktet.

Efter den tuffa matchen har svensken tagit det lugnt och återhämtat sig, men i februari hoppas han vara tillbaka i ringen. Nästa match går även den i USA, precis som hans senaste två fajter.

Förhandlar om stora tv-avtal

– Det kom in mycket bra erbjudanden efter Fury-matchen, men jag försöker vara smart. Jag och Joey (Gamache, tränare) vill ha de rätta matcherna, säger Otto Wallin till SVT Sport på telefon från New York, där han bor och tränar.

– Man kan inte bara se till pengarna och acceptera första bästa förslag. Jag har satt mig i en så pass bra position nu att det gäller att ta tillvara på det.

Enligt uppgifter till SVT Sport förhandlar Wallin just nu med två stora amerikanska tv-kanaler som har kommit med kontraktsförslag i miljonklassen. Ett förslag sträcker sig över fyra matcher och leder till en VM-fajt mot någon av de stora mästarna.

– Det jag kan berätta är att vi jobbar utifrån ett huvudspår och diskuterar olika motståndare, men att det är en del som fattas i nuläget, säger Wallin.

ARKIV: Här stormar världsstjärnan in för att krama om Wallin (15 september 2019)

ARKIV: SVT Sport punktmarkerade Otto Wallin i Las Vegas (13 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.