Storstjärnan Anthony Joshua (vänster) och svenske Otto Wallin (höger). Foto: Bildbyrån

Anthony Joshua letar ersättare – utmanas av Otto Wallin

Uppdaterad
Publicerad

Tungviktsmästaren Anthony Joshua, 29, tränar inför sin kommande match i New York den 1 juni.

Just nu är han utan motståndare – men svenske Otto Wallin, 28, är redo att anta utmaningen.

”Jag har rätt stil för att besegra Joshua och är redo att hoppa in”, skriver han i sociala medier.

Joshuas tilltänkte motståndare, obesegrade amerikanen Jarrell Miller, har nekats boxningslicens efter att ha testat positivt för en förbjuden substans i ett dopningstest den 20 mars.

Men den brittiske tungviktsmästaren tränar vidare mot galan den 1 juni i klassiska arenan Madison Square Garden i New York.

– Vi behöver sannolikt en ny motståndare, säger promotorn Eddie Hearn till LA Times.

Nästan alla världens tungviktare med puls har anmält sitt intresse för att möta Joshua. Nu skriver också svenske Otto Wallin att han är redo att hoppa in och utmana om stjärnans fyra världsmästarbälten (IBF-, IBO-, WBA- och WBO).

”Jarrell Miller skulle ha mött Joshua men nu när den matchen är inställd så letar ”AJ” efter en ny motståndare till galan den 1 juni. Jag bor redan i New York, har 20-0 i matchfacit och är rankad femma i världen hos WBA och IBF. Jag och Anthony känner varandra väl från amatörtiden och vi sparrade nästan 200 ronder mot varandra inför hans första VM-fajt”, skriver Wallin och fortsätter:

”Det har varit min dröm sedan barnsben att boxas om VM-titeln och bli Sveriges andre världsmästare i tungvikt efter Ingemar Johansson.”

”Otto är med i mixen”

Enligt klassiska boxningsmagasinet The Ring är Wallin ett av namnen som är aktuella för att möta Joshua.

– Otto är med i mixen för ”AJ”. Han är i toppform och boxades under helgen som gick, även om matchen bara varade i en rond, säger Wallins co-manager Zach Levin till tidningen.

Wallin gjorde sin USA-debut på en stor gala i Atlantic City den 13 april, men matchen bröts i den första rondpausen efter att boxarna skallat ihop i den första ronden. Motståndaren Nick Kisner menade att han inte kunde se ur ena ögat på grund av blodvitet. Matchen blev en så kallad ”No Contest” och räknas varken som vinst eller förlust i boxarnas matchfacit.

Den förre OS-guldmedaljören Anthony Joshua är obesegrad i sin proffskarriär med 22 segrar varav 21 på knockout. Otto Wallin har vunnit alla sina 20 matcher varav 13 på knockout.

Jarrell Miller uppges, förutom själva titelmatchen, också gå miste om cirka 50 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.