Otto Wallin jublar efter svenskfajten mot Adrian Granat i april förra året. Foto: Bildbyrån

Otto Wallin går i ”Ingos” fotspår – gör USA-debut

Uppdaterad
Publicerad

Tungviktsboxaren Otto Wallin, 28, fortsätter sin karriär i USA.

Svensken har skrivit ett kontrakt med amerikanska stallet Salita Promotions och väntas göra USA-debut i Atlantic City redan nästa månad.

– Efter mina sex år i Europa går jag nu in i en ny fas där jag kommer att boxas mot de allra bästa, säger han i ett uttalande.

Sedan proffsdebuten 2013 har Sundsvallssonen gått obesegrad i 20 matcher varav 13 har slutat med knockout. Nu tar han alltså nästa steg i utvecklingen.

Den 13 april förväntas han göra sin USA-debut på en stor gala i Atlantic City där världsmästaren och dubbla OS-guldmedaljören Claressa Shields går huvudmatchen mot tyskan Christina Hammer.

– Jag känner stort förtroende för personerna inom Salita Promotions och jag tror att jag här kommer att kunna utvecklas och nå mitt ultimata mål, att vinna VM-titeln, säger Wallin i ett pressmeddelande.

Otto Wallin rankas just nu femma i världen i tungvikt av organisationerna WBA och IBF. Han har inte gått någon match sedan i april förra året när han besegrade Adrian Granat i en helsvensk uppgörelse.

Wallin hoppas nu gå i idolen Ingemar Johanssons fotspår och bli Sveriges andra världsmästare i tungvikt någonsin.

– Jag är en grabb från en liten stad i Sverige och är väldigt stolt över vad jag har uträttat hittills, men det här blir den andra delen av min karriär. Ingemar Johansson är en stor inspiration för mig och när han åkte till USA och vann VM-titeln var han den tuffaste på hela planeten. Det är mitt mål, säger Wallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.