Foto: TT.

Sven Fornling slår tillbaka mot Badou Jack

Uppdaterad
Publicerad

IBO-världsmästaren Sven Fornling tycker att Badou Jack slösar bort sin tid på fel saker. Jack sparade inte på krutet när han uttalade sig till SVT Sport om den skånske boxaren.

– Jag är en världsmästare med ett bälte. Han kommer från en förlust där han ser ut som en föredetting, säger Fornling till SVT Sport.

Världsmästaren Sven Fornling tar bladet från munnen och bemöter Badou Jacks tuffa ord.

Jack gjorde det ganska tydligt att han tyckte att de två var på helt olika idrottsliga nivåer. Stockholmsboxaren sparade inte på krutet i intervjun med SVT Sport och menade på att Fornling är någon han knappt känner till.

– Vem fan är han liksom? Jag har hört talas om andra svenska boxare, men knappt hört talas om honom, en nobody, säger Jack till SVT Sport.

Och det går inte att ta miste på Fornlings reaktion. Skåningen går till motattack.

– Han kommer från en förlust där han ser ut som en föredetting, säger Fornling till SVT Sport.

Badou Jack gjorde det tydligt att han bara hört talas om Fornling men att han inte visste vem han är. Fornling menar på att han synar den bluffen.

– Ok? Det bevisar bara hur långt från boxningsvärlden han egentligen är. Jag är topp tio i alla organisationer och en världsmästare. Vet han inte vem jag är? Då borde han syssla mer med boxning och inte alla andra projekt han har igång.

Finns inga bortförklaringar

Fornling medger att det är nivåskillnad på deras tidigare motståndare, att Jack har fått tuffare motstånd. Men han påpekar att det som spelar roll är vad som hänt den senaste tiden.

– Det är svart på vitt. Jag är världsmästare och jag är högt rankad överallt.

Enligt Fornling finns inga bortförklaringar eller undanflykter för Jack.

– Jag tar allt han säger med en nypa salt. Visst bra, hoppas han tror att jag är en ”nobody”, hoppas matchen mot honom blir av. Då kommer han få äta upp det så att det visslar om det.

Världsmästaren från Sveriges sydliga trakter har gått från att visa intresse för en match mot Jack, till att tappa intresset efter stockholmarens förlust mot Marcus Browne i början av 2019.

Hur är det egentligen, vill du gå en match mot Jack eller inte?

– Om intresset finns och pengarna är rätt, ja. Men han måste komma upp på vinnarspåret först. Han måste visa att han är på min nivå.

Så du tycker inte han är på din nivå i dagsläget?

– Exakt.

”Han var inte där för att vinna”

Den hårt slående skånepågen menar att Jack må ha mer rutin men att matchen mot Browne inte alls var en smickrande sådan.

– Det ser ut som att hans bästa-före-datum gått ut. Han såg ut att vara en boxare som inte var där för att vinna matchen.

Att Jack hade ett stort jack i pannan var inte det enda som var avgörande i förlustmatchen, menar Fornling.

– Det såg inte ut som att han hade tränat tillräckligt.

Om du skulle visualisera en match mot Jack, hur skulle det se ut?

– Vi är båda slöa i starten men skillnaden är att han inte är på min nivå fysiskt. Han hade aldrig orkat hålla mitt tempo i 12 ronder.

Fornling avslutar med en rak höger i form av en hälsning till Jack.

– Han ska sluta springa runt och hålla på med andra projekt. Ta mig på allvar. För annars kommer han få äta upp det. Han kommer från en pinsam förlust.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.