Tyson Fury under en boxningsmatch i Las Vegas i somras. Foto: Bildbyrån

Tyson Fury stoppade främling från självmordsförsök

Uppdaterad
Publicerad

Tyson Fury, 31, har pratat öppet om sin kamp mot mental ohälsa.

Nu berättar boxningsstjärnan om hur han nyligen stoppade en man från ett självmordsförsök.

– En helt främmande man dök upp vid min dörr och berättade att han tänkte ta livet av sig, men ville prata med mig först, säger Fury.

Den obesegrade och karismatiske tungviktaren från Manchester i England har berättat öppet den mörka tiden i hans liv.

Om hur han missbrukade alkohol och kokain, svällde till över 180 kilo och körde sin Ferrari i över 300 kilometer i timmen mot en bro.

– Jag har brottats med depression och ångest i hela mitt liv. Jag var nere på botten och försökte ta livet av mig. Det var en riktigt tung period, men jag kom tillbaka av en anledning. För att sprida ordet om mental ohälsa och visa att det finns ett ljus i slutet av tunneln. Det går att bli bra igen, sade Fury till SVT Sport i september.

ARKIV: Fury: ”Jag vill sprida ordet om mental ohälsa” (13 september 2019)

På sina sociala medier berättar han nu om en händelse förra veckan, när en främmande man dök upp vid hans dörr.

– Det var en märklig upplevelse som har gjort mig skärrad. Han berättade att han tänkte ta livet av sig, men ville prata med mig först. Vi pratade och sedan tog jag med honom ut på en löptur på fem kilometer. Det kändes som att det funkade för när han lämnade så verkade han glad, säger Fury.

Och stjärnan kommer med en uppmaning:

– Alla där ute som lider av mental ohälsa, snälla begå inte självmord. Livet blir bättre, jag lovar. Det finns hjälp att få. Du kan återgå till personen du har varit. Kom igen, ge aldrig upp! Fortsätt att resa er precis som jag gjorde i tolfte ronden mot (Deontay) Wilder.

ARKIV: Här stormar Fury in för att krama om Wallin (15 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.