Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från Disney och Youtube till ”boxningens superhjälte” – vem är Jake Paul? SVT har fått en exklusiv intervju med stjärnan. Foto: Bildbyrån

Vem är Youtube-stjärnan och boxaren Jake Paul?

Uppdaterad
Publicerad

Han började som Disney-barnskådis, blev sedan en av världens största Youtube-stjärnor och försöker nu att ta över boxningsvärlden.

Men vem är egentligen ”Problembarnet” Jake Paul?

SVT Sport har fått en exklusiv intervju med ett av kampsportens mest omtalade namn just nu.

Jake Paul anses av många ha lockat en ny, ung publik till boxningen.

Efter att ha börjat sin boxningskarriär 2020 har han på kort tid blivit ett av sportens mest omtalade namn. Mycket tack vare sitt redan stora varumärke på sociala medier med över 70 miljoner följare på sina olika plattformar.

– Till en början var det folk som hatade mig och ville skydda sin sport, men sedan har jag förvandlats till superhjälten som räddade boxningen, säger Paul till SVT Sport.

Totalt har 26-åringen gått sju proffsmatcher i boxningsringen och vunnit de första sex, varav fyra på knock. I februari kom karriärens första förlust när han föll på poäng mot tungviktsmästaren Tyson Furys lillebror Tommy Fury, som är obesegrad efter nio proffsmatcher.

Är Jake Paul en influencer eller en boxare? Hör honom berätta om sin väg till boxningens toppskikt i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.