Foto: Bildbyrån

Kessidis klar för återkval i brottnings-EM

Uppdaterad
Publicerad

Brottnings-EM i Italien kunde startat riktigt mörkt för svensk del då Alex Kessidis inledde mästerskapet direkt med en förlust.

Den svenske 77-kilosbrottaren i grekisk-romersk stil mötte Zotlan Levai från Ungern och åkte på däng direkt i klar 0-4-förlust.

– Han var bra. Förhoppningsvis går han till final så att jag får chans till återval, sa Kessidis och nu har svenskens önskan slagit in.

För i semifinalen var det inget snack. Ungraren Levai krossade minst sagt sin ukrainska motståndare Volodymyr Yakovliev och vann med hela 7-0. Det innebär att Alex Kessidis nu som bäst kan ta sig hela vägen till bronset då han nu kliver in i återkvalet.

Om Alex Kessidis ska ta bronset måste han först och främst vinna mot Slovaken Denis Horvath för att sedan ta ytterligare två raka segrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.