Foto: TT/Bildbyrån

Efter motgångarna: Kalla skyddas från media

Uppdaterad
Publicerad

Hon mår inte bra i själen. Det sa landslagets damtränare Mattias Persson om Charlotte Kalla efter loppet igår. Inför dagens fristilslopp – Kallas favoritdistans – skyddas hon från media. ”Hon vill ha lugn och ro”, säger damtränaren Mattias Persson till SVT nu på morgonen.

Längdåkarna brukar ställa upp på intervju med sändande tv-bolag på morgonen av tävlingsdagen men Charlotte Kalla tackade nej i dag. Och under fredagens presskonferens verkade hon dämpad och svarade fåordigt på frågor. Lite senare berättade hon att hon var nervös inför helgen.

– När det inte går bra är det är ett tungt ok att bära en nations förväntningar, säger Mattias Persson. När man inte gör de resultat man själv vill och förväntas göra så mår man inte bra.

Vinterstudion

”Svart i ögonen”

Lagom till VM i Falun i fjol lyckades Kalla plocka fram toppformen – som resulterade i fyra VM-medaljer. Nu när världscupen är tillbaka i Falun har pressen har varit stor på svenskan att prestera.

Men lördagens lopp, 5 km klassiskt, slutade med en niondeplats.

– Charlotte var svart i ögonen, sa Mattias Persson som tog emot Kalla efter målgång.

– Hon mår inte bra i själen med tanke på hur resultaten varit i vinter. Inför den här helgen på hemmaplan var hon stressad. Träningen och farten finns i kroppen, men hon får inte fram det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet