SVT undersöker: Så har idrotten påverkats av pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått ett år sedan coronapandemin bröt ut och lamslog idrotten runt om i världen. I en serie nyhetspubliceringar och ett specialprogram undersöker SVT hur idrottsrörelsen har påverkats av virusets framfart.

Det var i mars 2020 som coronapandemin satte stopp för idrotten. Det började trevande med en WTA-turnering i Kina den tredje mars, ett OS-kval i judo den fjärde mars, för att sedan accelerera i rasande fart.

Den 11 mars deklarerade WHO att covid-19 var en pandemi, och Sverige införde ett förbud mot sammankomster på över 500 personer. Direkt efter det började även svenska sportevenemang ställas in.

Den 24 mars stod det klart att OS i Tokyo flyttas till 2021.

Det senaste året har coronaviruset slagit hårt mot stora delar av samhället, idrotten är inget undantag.

I en serie nyhetspubliceringar undersöker SVT Sport hur pandemin har påverkat allt från ungdomsidrott till den yttersta eliten.

Den 20 mars sänds programmet Sportspegeln special: Ett år med corona, som gästas av flera av de personer som stått i strålkastarljuset under året. 

Vill du delta, berätta gärna hur coronapandemin har påverkat ditt idrottande här.

KLIPP: Svenska ryttaren om coronaåret: ”Ekonomisk katastrof” (10 mars 2021)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ludwig Svennerstål: ”Ekonomisk katastrof” Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer