Foto: TT Nyhetsbyrån

Bröt ihop mitt under presskonferensen

Uppdaterad
Publicerad

Den australiska cricketskandalen fortsätter skörda offer. På torsdagen kom först beskedet att förbundskaptenen lämnar sitt uppdrag – och halvtimmen senare bröt lagkaptenen ihop i TV-rutan.

– Tänk på alla människor du påverkar, dina föräldrar. Det gör ont, snyftade Steve Smith.

Efter bollfusket i cricketlandskampen mellan Australien och Sydafrika i söndags har tre spelare fått långa avstängningar. Och det australienska kaoset bara fortsätter.

Darren Lehmann meddelade att han slutar som Australiens förbundskapten på grund av den enorma uppmärksamheten och stressen som uppstått de senaste dagarna.

En förbundskapten i tårar var tydlig med att beslutet var hans efter det extrema mediala trycket kring de fuskande spelarna Steve Smith och Cameron Bancroft.

”Jag är ledsen för all smärta jag orsakat”

De inblandade och numera avstängda spelarna trädde fram under en nationellt tv-sänd presskonferens i Sydney på torsdagen. Det blev minst sagt känslosamt.

– För det första är jag djupt ångerfull, säger Steve Smith som var lagkapten innan skandalen.

– Det här kommer jag ångra under hela mitt liv, men jag hoppas att jag på något sätt kan vinna tillbaka respekt och bli förlåten, fortsatte han medan tårarna föll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.