Oskar Eriksson och Almida de Val. Foto: Bildbyrån

Sen svensk miss – föll tungt i OS-premiären

Uppdaterad
Publicerad

OS är igång.

Då inledde det svenska mixedlaget med förlust mot Storbritannien med 9–5.

Två stora misstag från Almida de Val i de sista omgångarna blev kostsamma.

Curlingen är först ut i OS i Peking.

I dag smygstartade OS med premiär för mixedlaget där Almida de Val och Oskar Eriksson ingår.

OS i Peking 2022

Vägen till premiären var på inget sätt spikrak och så sent som förra veckan testades en ledare för laget positivt på ett coronatest.

De Val och Eriksson klarade sig och stod i dag i premiären mot favorittippade Storbritannien som mönstrade ett lag bestående av Jennifer Dodds och Bruce Mouat.

Lagen följdes åt under de första fem omgångarna. Vid ställningen 5-5 tog sedan britterna kommandot.

Matchen avgjordes sedan i den näst sista omgången, sjunde, när Almida de Val stod för en grov miss i sin sista sten.

Svenskan hade chans att undvika en 3-0-förlust i omgången, men stenen fastnade tidigt på vägen och förlusten var oundviklig.

Sverige försökte i sista omgången och hade läge på en 3-0-seger i sista och därmed lösa oavgjort. Men med sista sten missade De Val återigen helt och hållet. Förlusten var oundviklig och skrevs till 5-9.

Så går mixedcurling till

Mixeddubbel spelas med två spelare i varje lag. Båda lagen har sex stenar, varav en för varje lag är förplacerad i starten av varje omgång.

De två positionerna för de två spelarna är att antingen spela sten ett och fem, eller de tre stenarna i mitten. Spelarna får byta positioner mellan omgångarna, och båda får sopa.

Källa: Sveriges olympiska kommitté (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet