Foto: TT Nyhetsbyrån

Hasselborg: ”Roligaste matchen jag har spelat”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare idag blev lag Hasselborg klart för final efter vinst mot Storbritannien. Den svenska skippern Anna Hasselborg är mycket stolt över lagets insats.

– Alla känslorna och nerverna lyckas vi hantera. Det är en fantastiskt stolt känsla, säger Hasselborg till SVT Sport.

Det var en spännande match mot Storbritannien där Sverige hade ledningen med 8-3 i den sjunde omgången och sen lyckades dryga ut ledningen till 10-5. Anna Hasselborg förklarar vad det var som tog Sverige till final.

– Vi har ett oroligt bra lagspel. Vi var ett extremt starkt lag där Sofia (Maberg) spelar en hundraprocentig match och sen fyller Agnes (Knochenhauer) och Sara (McManus) upp på det. De gjorde det lätt för mig den här dagen, säger Hasselborg till SVT Sport. Hon fortsätter:

OS i Pyeongchang 2018

– Det här var den roligaste matchen jag har spelat. Om finalen blir lika rolig ser jag lika mycket fram mot den.

Lyckades vända pressen till något positivt

Även om matchen mot Storbritannien var rolig att spela var det inte enbart glädje som Hasselborg kände inför semifinalen.

– Alla känslorna och nerverna och hur vi lyckas hantera dem. Det är en fantastiskt stolt känsla! Att kunna hantera den här pressen och nervositeten och kunna vända det till något som bara var ren och skär glädje, säger svenskan med ett stort leende.

Finalen spelas mot Sydkorea på söndag kl 01:05 svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet