Foto: Discovery+

OS-brons till lag Hasselborg – Sveriges andra medalj för dagen

Uppdaterad
Publicerad

Lag Hasselborg bärgade Sveriges andra OS-medalj för dagen.

Efter 9–7 mot Schweiz var OS-bronset klart.

– Vi får kämpa för varje centimeter, men jag är så stolt, säger Anna Hasselborg till Discovery+.

Efter en ganska jämn inledning hade Sverige skaffat sig ett bra läge inför andra halvan då man ledde med 3–2 . I den sjätte omgången tog Lag Hasselborg tre poäng och gick ifrån schweiziskorna till 6–2.

I den sjunde omgången hade Schweiz drömläge att kvittera, genom att dra in en fyrapoängare, men de lyckades bra knipa två poäng.

OS i Peking 2022

Inför den åttonde omgången hade avståndet till Sverige minskat till 4–6. Lag Hasselborg gick ifrån och vann den åttonde omgången med 2–0 och hade drömläge med fyra poängs- ledning med två omgångar kvar, 8–4.

Pressades i slutet

Sverige började darra i den näst sista omgången och Schweiz jobbade sig upp till 7–8, vilket var ställningen inför den tionde och sista omgången. Där tog Schweiz också time out.

Anna Hasselborg, Sara McManus, Sofia Mabergs och Agnes Knochenhauer fick det hett om öronen i den sista omgången, men hade fördel genom att ha den sista stenen. Där gjorde man inga misstag och vann till slut matchen med 9–7 efter en lös, men kontrollerad sista sten.

– Vi får kämpa för varje centimeter, men jag är så stolt, säger Anna Hasselborg till Discovery+.

Hasselborgs tårar

Bakom kulisserna sågs även hela laget framför en stor skärm där deras respektive familjer syntes. En stund som blev känslosam för hela laget, inte minst Anna Hasselborg. Hon kunde inte hålla tillbaka tårarna.

– Det har varit jättetufft att inte ha dem här tycker jag, när man kämpar som vi gjorde den här veckan, det hade det var lite lättare med dem och jag hade önskat att de varit här, säger hon i Discovery+.

– Att få en klapp eller något bara, men man känner deras stöd, kanske inte ända till Kina, men nästan, det är klart jag hade velat ha dem här.

Bronset är Lag Hasselborgs andra medalj i OS-sammanhang efter guldet i Pyeongchang 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet