Lag Hasselborg. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Svensk seger i VM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Från Sydkorea och ett bejublat OS-guld för tre veckor sedan till VM i Kanada. Lag Anna Hasselborg gjorde ingen besviken i sin första match efter OS-guldet. I VM-premiären blev det seger mot Danmark med 8–2.

Det är ”inget snack vad laget går för” under VM, säger Agnes Knochenhauer till Svenska Curlingförbundets sajt. Laget har laddat batterierna och tycker att det ska bli roligt att tävla igen:

– Vi har ju ingen VM-medalj. Men som vanligt är det många tuffa lag att möta och viktigt att vi lyckas ställa om och fokusera.

Nu väntar ytterligare elva matcher i grundserien och därefter två eller tre matcher i slutspelet.

VM i Kanada

Kvalificerade länder VM damer 2018: Kanada, Kina, Tjeckien, Danmark, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Ryssland, Skottland, Sverige, Schweiz och USA.

Sveriges trupp vid VM 2018: Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin. Coach: Maria Prytz. Förbundskapten: Peja Lindholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.