Anna Hasselborg och Sara McManus spelar imorgon sin tredje raka EM-final. Foto: WCF

Svenskorna klara för sin tredje raka EM-final

Uppdaterad
Publicerad

De har två raka EM-finalförluster.

I morgon får Lag Hasselborg en ny chans.

Laget är nämligen klara för final i Tallinn efter en övertygande semifinalseger mot Ryssland.

Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer,Sofia Mabergs och reserven Johanna Heldin är klara för EM-final i curling.

I dag besegrades Ryssland med klara 7-4 och svenskorna avgjorde egentligen matchen redan i den andra omgången när de gick från 0-0 till 4-0 efter fantastiskt spel av skippern Anna Hasselborg.

Två raka finalförluster

Därefter bevakade laget tillställningen och det var först i den sjunde omgången som ryskorna kunde ta 2-0 och skapa lite nerv fram till 6-3. Men efter 7-4 är nu lag Hasselborg framme i sin tredje raka EM-final. De två senaste åren har slutat i silver.

– Vi hade ju favör av sista sten tidigt i matchen, så vi kunde verkligen komma in och kontrollera den och vi kontrollerade den verkligen när vi tog en fyra. Det var fokus rakt igenom, säger Anna Hasselborg.

I finalen väntar Schweiz, som besegrade Tyskland med 6-3.

– Nu kommer vi inte ha favör av sista sten tidigt i matchen, eftersom Schweiz kommer hit obesegrade så det gäller att sätta mycket press på hela laget.

Ett EM-guld skulle bli avslutet på ett helt fantastiskt tävlingsår för laget, som i februari även vann OS-guld i Pyeongchang.

Även lag Edin är finalklara, efter att ha besegrat Tyskland med 6-3. För deras del väntar Skottland.

Bägge finalerna sänds på SVT imorgon.

Sändningstider

Lör 24 nov

09.00-12

SVT1 och SVT Play

EM-final, damer

Kommentatorer: Niklas Nord och Eva Lund

Lör 24 nov

14.00-14.30 i SVT2 samt SVT Play

14.30-17.00 i SVT1 samt SVT Play

EM-final, herrar

Kommentatorer: Niklas Nord och Eva Lund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.