• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Anna Hasselborgs lag slog Kanada. Foto: TT

Vann efter drama – sista stenen avgjorde

Uppdaterad
Publicerad

Tung förlust mot Storbritannien i OS andra match.

Mot Kanada var lag Hasselborg plötsligt illa ute igen.

Sverige vann matchen med 7–6 efter en dramatisk tionde omgång.

Lag Hasselborg såg ut att gå mot en säker seger men det blev drama hela vägen in i slutet.

I den tionde och avgörande omgången ledde Sverige med två poäng – men då gick två svenska stenar på skräp på isen och gick därmed förlorade. I det pressade läget hade Kanada chansen att ta hem matchen i sista stenen.

OS i Peking 2022

Men efter mätning stod det klart att Sverige vann matchen med 7–6.

Segern innebär att det svenska laget står noterat för två vinster och en förlust efter tre matcher i grundserien. De fyra bästa lagen efter att alla mött varandra går vidare till semifinal. Lag Hasselborg möter Kina senare under lördagen, matchstart 13.05 svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet