Stefan Denifl riskerar tio års fängelse. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Cyklisten Stefan Denifl riskerar tio års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Cyklisten Stefan Denifl riskerar tio års fängelse för bedrägeri. Denifl åkte dit i ”Operation Aderlass” och har stängts av fyra år från cykelsporten.

Under längd-VM i Seefeld i februari började ”Operation Aderlass” rullas upp när de två österrikiska skidåkarna Max Hauke och Dominik Baldauf greps av österrtikisk polis.

 I mars erkände cyklisten Stefan Denifl, tillsammans med landsmannen Georg Preidler, att han dopat sig och han ingick i det dopningsnätverk där idrottsläkaren Mark Schmidt pekas ut som huvudperson. I mars i år stängde det internationella cykelförbundet UCI av Denifl fyra för dopnnig.

Nu riskerar Denifl även tio års fängelse för bedrägeri, enligt Cyclingnews. Enligt sajten menar åklagarna att Denifl ska ha fått så mycket som 500 000 euro i sponsorpengar under tiden han var dopad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.