Foto: Bildbyrån

Emilia Fahlin inte helt återställd efter kraschen: ”Tiden börjar bli knapp”

Uppdaterad
Publicerad

Emilia Fahlin är fortfarande inte helt återställd efter den otäcka kraschen i maj och kommer inte till start i Vårgårdas World Tour på söndag. Dock lever fortfarande hoppet om en VM-start i september.

– Hon får behandling och ser lite av ljuset i tunneln, säger förbundskapten Lucas Persson till vargardacycling.se.

Fjolårets VM-fyra Emilia Fahlin kraschade illa i slutet av maj när hon körde på en sten i en utförsbacke utanför spanska Girona.

– Det var den värsta kraschen jag råkat ut för under hela min karriär. Hjälmen sprack när jag slog i vägen men hade jag inte haft den hade det nog varit kört, sade hon till sajten vargardacycling.se några dagar efter olyckan.

”Tiden börjar bli knapp”

Rehabiliteringen efter den kraftiga hjärnskakningen tar tid och det är fortfarande oklart när Fahlin kan vara tillbaka. Lucas Persson har inte gett upp hoppet om att hon ska kunna starta i VM i Yorkshire i slutet av september.

– Jag hoppas att hon ska kunna vara med i VM men för att det ska vara möjligt måste hon först och främst känna sig helt bra och dessutom hinna träna ordentligt i tre-fyra veckor. Så tiden börjar bli knapp, säger förbundskaptenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.