Förhandsfavoriten Primoz Roglic hade en styrkedemonstration i bergen. Foto: TT

Favoriten spurtade hem tuff Tour de France-etapp

Uppdaterad
Publicerad

En av de stora förhandsfavoriterna, Primoz Roglic, spurtade hem den tuffa fjärde etappen av Tour de France. Han vann med flera cykellängder när åkarna nådde målet i Orcieres-Merlette på 1825 meters höjd.

– Det var en snabb etapp och hård körning. Jag är glad över etappsegern och jag bryr mig inte om att jag inte övertog den gula ledartröjan. Jag är tillbaka i bra slag och visade att jag kan åka igen och gjorde en bra spurt, säger Roglic som skadade sig i genrepet Criterium du Dauphine och inte förrän under andra etappen kände att kroppen svarade i Eurosports sändning.

Avslutningen var en sju kilometer lång uppförsbacke och efter att 35 cyklister gått med tunnades fältet ut på slutkilometern på den 160,5 km långa etappen som startade i Sisteron i bergen ett par mil norr om Nice.

Corona och idrott

Historiens vingslag

Det blev dubbelt slovenskt genom Tadej Pogacar på andra plats före Guillaume Martin i en hård kamp med Nairo Quintana. Hemmaåkaren Julian Alaphilippe var femma och behåller den gula ledartröjan. Dagens vinnare Roglic är trea.

Orcieres-Merlette har en plats i Tour de France-historien efter att Luis Ocana besegrade giganten Eddy Merckx med åtta minuter på den efte etappen 1971 och övertog ledartröjan.

För att motverka folksamlingar och covid-19-spridning hade arrangören stängt av den sista stigningen för motortrafik vilket gjorde att få människor följde etappen vid vägkanten.

I morgon väntar en flack etapp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet