Tony Martin är kritisk till hur Chris Froome behandlats av det internationella cykelförbundet UCI. Foto: TT.

Hård kritik mot Froome av rival

Uppdaterad
Publicerad

Den fyrfaldige tempovärldsmästaren Tony Martin är upprörd över att Chris Froome, vad han hävdar, särbehandlas, detta efter det positiva dopningsprov som avslöjades igår.

– Jag är väldigt arg. Christopher Froome bedöms enligt en annan måttstock än oss andra. Andra cyklister stängs av direkt, skriver tysken på Facebook.

Han är irriterad över att Froome, sportens superstjärna med fyra segrar i Tour de France, som lämnade det positiva provet vid Vueltan i september fick åka VM i Bergen där det blev ett brons i tempo.

– Han skulle åtminstone ha blivit avstängd från VM, skriver Martin.

Froome: ”Inget att be om ursäkt för”

Froome har ingen förståelse för att den dubbla dosen astmamedicin som han tog sista veckan av Vueltan uppfattas som dopning.

– Jag kan första folks reaktioner, speciellt med den historik som finns i den här sporten, men det här är en helt annan sak. Det är inte ett positivt prov, säger Froome till BBC och vädjar om att inte peka ut astmatiker som grupp.

– Det finns ingenting att be om ursäkt för. Hoppas inte att astamtiker nu avstår från akut medicinering inom idrotten, säger Froome.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.