Inget OS för Emilia Fahlin

Uppdaterad
Publicerad

Emilia Fahlin har lämnat återbud till OS i Tokyo.

Hon känner sig ur form.

– Jag har inte haft den uppladdning jag ville inför spelen med sjukdomar, krascher och operationer de senaste åren. Jag vill inte åka till Tokyo på semester, säger Fahlin i ett pressmeddelande.

Emilia Fahlin var med i OS i London 2012 och Rio 2016. Tanken var att hon skulle åka till Tokyo och jaga medaljer med sin cykel.

Men så blir inte fallet. Fahlin har lämnat återbud till de olympiska spelen.

Tokyo 2020

– Jag har inte haft den uppladdning jag ville inför spelen med sjukdomar, krascher och operationer de senaste åren. Jag har drömt om en OS-medalj. Jag vill inte åka till Tokyo på semester. Jag ville vara i mitt livs form och prestera – inte åka dit för att titta på naturen, säger Emilia Fahlin.

Hon tog beslutet tillsammans med Lucas Persson, cykelförbundets förbundskapten för landsväg.

– OS har varit ett stort mål för Emilia och hon är så klart väldigt besviken att hon inte kommer till start, säger Lucas Persson.

I maj 2019 var hon med om en våldsam krasch under ett träningspass. Hon spräckte hjälmen och ådrog sig en blödning mellan skallbenet och hjärnan.

– Det har ju inte varit en rak resa. Hjärnskakningen var ett moment när jag funderade ”kommer jag komma tillbaka?”. Det var väl egentligen karriären som stod i vågskålen nästan, sa Fahlin då.

I september 2020 kraschade hon och skadade handen. Det gjorde att hon missade cykel-VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet