Lisa Nordén ohotad – säkrade fjärde raka SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Nordén fortsätter rada upp framgångar i cykel.

I tempo-SM i Lekeryd blev hon svensk mästare för fjärde året i rad över 32 km, på segertiden 43.03.39.

– Det gör ont överallt. Lungorna sitter utanpå kroppen och benen skriker, säger en glad Nordén till SVT.

Triathleten har på grund av skador fokuserat mer på cykel de senaste åren. Efter fjolårets framgångar, med dubbla SM-guld i tempo- och linjelopp blev det ny seger idag, när den svenska cykelsäsongen drog igång. Segermarginalen ner till tvåan Nathalie Eklund skrevs till 47 sekunder. Eklund slutade tvåa även i fjol.

– Jag hade ganska bra koll på att jag hade en bra form. Sedan är det en sak att få ut det när det verkligen gäller. Det är väldigt nervöst inför, säger Nordén.

Ny träningsform har gett resultat

Trea blev Emilia Fahlin, som är tillbaka efter ett tufft fjolår med stora skadebekymmer.

Lisa Nordén, som hållit formen uppe genom att tävla i E-sport under våren, höll en snitthastighet på 44.59 km/h och ledde loppet igenom. Hon förbättrade sin tid mot fjolåret, vilket enligt henne själv beror på en ny typ av träning och tränarbytet i februari.

– Jag har höjt mig under våren och tränar mer dynamiskt och högintensivt men i mindre mängd. Jag är lite äldre nu och behöver lite mer vila. Kroppen har svarat jättebra, så det har varit spännande att se.

På grund av den rådande coronapandemin kommer medaljörerna få sina medaljer skickade till sig per post.

I herrarnas tempolopp fick förhandsfavoriten Tobias Ludvigsson, som vunnit tre raka SM-guld, se sig besegrad av Jacob Ahlsson. Motalacyklisten vann med 15 sekunders marginal och gjorde brorsan Jonathan Ahlsson sällskap, som vann juniorklassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.