Lucas Eriksson blev svensk mästare. Foto: Svenska cykelförbundet

Lucas Eriksson svensk mästare i linje

Uppdaterad
Publicerad

Många trodde att Tobias Ludvigssons rutin skulle ge honom ytterligare ett SM-guld när det stod klart att det var han och Lucas Eriksson som skulle göra upp om guldet. Men 22-åriga Eriksson imponerade och var snabbast över mållinjen på tiden 5.03,36.

– Det var ett av de stora målen den här säsongen så det känns jätteskönt, säger han till svenska cykelförbundet.

Det var Lucas Eriksson mot den svenska mästaren i tempoloppet Tobias Ludvigsson och precis som i linjeloppet för damerna så var det en spurtduell som avgjorde. Efter att de båda följts åt under hela det sista varvet försökte Ludvigsson på en attack på upploppet, men Eriksson hängde på och drog i gång en lång spurt.

Först över mållinjen blev tillslut 22-åringen med Ludvigsson hack i häl och de båda stod för en fantastisk cykelåkning i Båstad.

– Det har varit hårt hela dagen men har ändå känts bra och väldigt skönt att lyckas vinna idag, säger han till svenska cykelförbundet.

Tredjeplatsen till Höög

Bronsmedaljen kammade tillslut Gustav Höög hem och det efter en riktig kämparinsats. Med knappa varvet kvar var det fyra cyklister som alla jagade den åtråvärda tredje platsen.

Det såg sedan kört ut för Höögs del som med ett krampande ben var tvungen att släppa på farten. Men han kom tillbaka och slog flerfaldiga SM-medaljören Richard Larsén med nöd och näppe på tiden 5.06,48.

Av drygt hundra startande cyklister så gick endast 33 stycken i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.