Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Red Bull

Ny pallplats för Rissveds i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds tog sin andra raka pallplats i världscupen i mountainbike. Svenskan var länge med i kampen om segern men blev till slut tvåa bakom Rebecca McConnell.

– Det var jobbigt mentalt när Rebecca drog ifrån, säger Rissveds i RedBull TV efter loppet.

I fredags gjorde Jenny Rissveds säsongsdebut i världscupen i mountainbike i tyska Allbstadt. Hon imponerade direkt och när hon tog en tredjeplats.

I dagens tävling var svenskan återigen med i täten i loppet. På första varvet av fem la hon sig på andraplats bakom Rebecca McConnell, som tog sin första världscupsseger i fredags, och duon gjorde ett litet ryck från resten av startfältet.

Rissveds hade sedan ledningen länge i tävlingen med McConnell tätt bakom. Men på det fjärde varvet gjorde australiensiskan ett försök att gå förbi Rissveds – och lyckades dra ifrån.

– I början av loppet kände jag mig bra och det kändes bra att vara precis bakom Rebecca. Sedan hade jag en plan att öka farten på näst sista varvet, säger Rissveds efter loppet.

– Det var jobbigt mentalt när Rebecca drog ifrån. Man jobbar mycket med det mentala under loppet. Idag tänkte jag mycket på att försöka tänka det motsatta och tänka positivt.

När Rissveds gick ut på det sista varvet i loppet var hon 38 sekunder bakom McConnell. Och svenskan lyckades inte närma sig något under det sista varvet. Rebecca McConnell tog sin andra raka seger i världscupen. Rissveds gick i mål 48 sekunder bakom McConnell och tog därmed andra pallplatsen den här helgen.

– Jenny och jag har olika styrkor. Jag försökte ha tålamod och sedan kände jag att jag fick en chans att göra ett ryck och då tog jag den, säger McConnell.

MER: Romain Bardet prisades efter masskraschen – offrade sitt eget lopp för att hjälpa konkurrenten Julian Alaphilippe

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Världsmästaren Julian Alaphilippe var en av de inblandade i den stora kraschen. Foto: Bildbyrån/ASO

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.