Etappvinnaren Matej Mohoric visade vad han tyckte om polisens razzia i onsdags. Foto: TT

Provokativ segergest: ”Kände mig som en kriminell”

Uppdaterad
Publicerad

Matej Mohoric vann sin andra etapp av årets Tour de France när han nådde målet i Libourne efter 207 km efter att ha lyckats med en soloattack med 25 km kvar att åka. När han åkte över mållinjen gjorde han en provokativ segergest med ett sätta ett finger över munnen.

– Jag tänkte på vad som hände för två dagar sedan, då polis kom till våra hotellrum och jag fick känna mig som en kriminell. De gick igenom allt i min telefon, dator och tittade på mina personliga bilder. De fann givetvis ingenting och jag känner mig besviken på systemet även om det väl egentligen är en bra anledning till att de gör det. Jag har inte något att dölja, säger Mohoric i Eurosports sändning.

Enligt Reuters har fransk polis undersökt Mohorics stall Bahrain Victorious sedan förra året innan man slog till under onsdagen.

Klungan 20 minuter efter

Trots att Mohoric vann den flacka etappen, som troddes vara upplagd för spurtarna, med 58 sekunder sneglade han oroligt bakåt på upploppet.

Hans slovenske landsman, titelhållaren Tadej Pogacar, hade en behaglig dag i klungan som söndagsåkte och såg ut att njuta när han åkte i mål 20 minuter efteråt. Det var faktiskt bara fem minuter från maxtiden på etappen, vilket kunde inneburit att toppskiktet försvunnit på ett bräde på den 19:e etappen.

Pogacar leder med nästan sex minuter inför den avslutande helgen.

I morgon är det ett individuellt tempo på en flack bana över 30,8 km och på söndag är det målgång i Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.