Foto: Bildbyrån

Spurtstarke Caleb Ewan tog andra etappsegern

Uppdaterad
Publicerad

Efter 177 kilometer cykling på den sextonde etappen i Tour de France var Caleb Ewan starkast på upploppet i Nimes.

– Jag led verkligen i dag, säger Ewan efter loppet.

Jakob Fuglsangs chanser försvann när han kraschade med ungefär 25 kilometer kvar av loppet på etapp 16. Sjukvårdspersonal anlände till platsen och sedan kom beskedet att Fuglsang, som var låg på en niondeplats i touren innan dagens etapp, inte kunde fortsätta loppet. Dansken verkade ha smärtor i en handled.

Enligt TV2 Sporten ska Jakob Fuglsang röntgas, antingen vid målområdet eller på ett närliggande sjukhus.

Med fem kilometer kvar jagades tätklungan på fem cyklister av det stora fältet. Då var avståndet 10 sekunder. Då vurpade även Rui Costa.

Snart var avståndet dock uppätet och det blev en spurt mellan flera.

”Kände mig så dålig”

Starkast där – australiska Caleb Ewan som där med tog sin andra etappseger. Elia Viviani blev tvåa och Dylan Groenewegen knep tredjeplatsen.

– För att vara ärlig, jag kände mig så dålig i dag. Jag tror att hettan verkligen tog på mig. Jag led verkligen, men jag hade extra motivation i dag, min dotter och fru är här i dag, säger Ewan efter loppet.

– Jag sa innan att det är en dröm att vara här, det var en sådan stor dröm att vinna en etapp och nu har jag vunnit två. Jag kan inte tro det.

Franske Julian Alaphilippe i den gula ledartröjan slutade på tjugondeplats. Han behåller ledningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.