Lisa Nordén gjorde en imponerande debut i världscupen Foto: Bildbyrån

Stabil debut av Nordén i Vårgårda

Triathleten Lisa Nordén gjorde debut i världscupen i cykling i Vårgårda. Nordén klarade inte riktigt att hålla tempot ända in i mål men kom in på en på stabil 42:a plats, 42 sekunder bakom segraren.

– Jag trodde triathtlon var jobbigt men jag vet i fan om detta inte var jobbigare, sa en leende Lisa Nordén efter loppet.

Att hon hade lungorna var det inte många som tvivlade på men innan dagens 146 km långa linjelopp i världscupen fanns det tvivel kring hur Lisa Nordén skulle klara den taktiska delen av tävlingcykel på elitnivå. Det skulle visa sig att Nordén tog sig an övergången med bravur och kom in på en 42:a plats på 3.38,25, bara en sekund bakom världsmästaren Anna van der Breggen.

– Jag trodde triathlon var jobbigt men jag vet i fan om detta inte var jobbigare, sa en leende Lisa Nordén efter loppet.

Hängde på i huvudklungan

Under linjeloppet i Vårgårda positionerade sig Lisa Nordén en bit bak i huvudklungan under större delen av loppet. I början på sista varvet blev svenskan frånkörd men lyckades kriga ikapp klungan. När det vankades spurt orkade Nordén inte riktigt hålla tempot men kom in på hedersam 39:e plats, 42 sekunder bakom segraren Marta Bastianelli.

– Det är så klart imponerande. Hade banan varit mer kuperad och med mindre fråndragningar hade det passat Lisa bättre, sa SVTs expert Emma Johansson efter loppet.