Damiano Cima, vann den 18:e etappen av Giro d'Italia med liten marginal Foto: TT

Vacchi om dagens Giro-etapp: ”Det sjukaste jag sett”

Uppdaterad
Publicerad

De tre utbrytarna var på väg att bli infångade efter att ha varit loss i 160 km men med minsta möjliga marginal lyckades en av dem, Damiano Cima, vinna den 18:e etappen av Giro d'Italia.

Klungan kom som en jagande flock och lyckades fånga in två av villebråden, Nico Denz, som bäddade för att utbrytningen lyckades för Cima, och Mirco Maestri. Pascal Ackermann, som var snabbast i klungan, kunde på fel sida mållinjen irriterad passera Cima som tajmat målgången perfekt. 160 kilometers utbrytning klarade sig med någon meter till godo.

– Jag vet inte ens själv vad jag lyckats med. Jag har varit med i många utbrytningar under tävlingen utan att ha lyckats men vi var duktiga alla tre i dag, säger Cima.

Varit 96:a som bäst innan dagens vinst

Innan dagens etappvinst hade Cima varit 96:a som bäst i årets upplaga, alltså en placering topp 100 före dagens skräll.

– Det var det sjukaste jag sett på jättelänge, säger Eurosports kommentator Roberto Vacchi.

Efter ett antal tuffa bergsetapper var dagens sträcka mestadels nedför de 222 km till målet i Santa Maria di Sala.

Det blev inga omkastningar i täten sammanlagt. Richard Carapaz leder med 1.54 före Vincenzo Nibali och 2.16 före Primoz Roglic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.