Nans Peters sträcker armarna i sk Foto: TT.

Lindström imponerad när Giro-cyklisterna gick i mål på skidskyttestadion

Uppdaterad
Publicerad

OS-mästaren i skidskytte, Fredrik Lindström, följde målgången i dagens Giro d'Italia-etapp på skidskyttestadion i Antholz med stort intresse. Det var i just Antholz som Lindström tog sin enda individuella seger i världscupen för sju år sedan.

Fransmannen Nans Peters stack i dag ifrån i en utbrytningen med 16 km kvar av den 17:e etappen och kunde hålla undan till karriärens största seger och första i en Grand Tour. Han vann i ensamt majestät och höjde armarna vid målgången på skjutvallen. 25-åringen var 1.34 före tvåan Esteban Chavez.

– Mitt Giro har redan varit en framgång men det är fantastiskt att få vinna min första Grand Tour som proffs, säger Peters till AP.

Lindström kommer mycket väl ihåg januaridagen för sju år sedan.

– Det är en riktig personlig favorit även om jag inte fick uppleva det som Peters som gick i mål och sträckte armarna i skyn. Jag vann ju en sprint och fick stå i mål och vänta på att alla skulle gå i  mål och få det bekräftat att jag var bäst för dagen. Det var en fantastisk dag och jag är väldigt kär i Antholz, säger Lindström till SVT Sport.

Cyklisterna hade en krävande etapp med en tuff avslutning uppför på de nyanlagda rullskidbanorna i asfalt, en förberedelse inför VM den kommande vintern.

– Det var en imponerande sista klättring, den är ju rejäl, av dem. De höll trycket uppe väldigt fint efter en tuff dag på jobbet, säger Lindström.

Carapaz kan skriva cykelhistoria för Ecuador

​Totalledande Richard Carapaz, den enda från Ecuador som kört i den rosa ledartröjan, fyllde 26 i dag och var urstark på slutet och körde ifrån sina huvudkonkurrenter om totalsegern. ​Primoz Roglic och Vincenzo Nibali tappade ytterligare sju sekunder. Carapaz leder nu med nästan två minuter.

Lindström tror att Carapaz får behålla sin ledartröja hela vägen in i mål och skriva cykelhistoria för Ecuador, där landets president brukar ringa upp och gratulera vid framgångar.

– Eftersom han leder får han gälla som favorit, tror Lindström, 29, som avslutade karriären i våras.

– Det är lite lugnare och lite friare och jag försöker hålla igång med lättare träning men det är inte alls samma mängd som förut och jag trivs jättebra med livet. 

​Treveckorsloppet har målgång i Verona på söndag.  ​

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.