Vinnarna i årets Cykelvasa

Publicerad

Idag avgjordes det traditionella loppet på mountainbike. Både herr- och damklassen slutade med tuffa spurtstrider. För damerna blev det dubbelt norskt på pallen.

Elisabeth Sveum drog det längsta strået framför fjolårsvinnaren Gertrud Hildegunn Hovdenak i damelit-klassen.

– Jag försökte bara hänga med, det var väldigt mycket ryck under loppet. Det var hårt där ute, sa vinnaren i målfållan efter loppet.

Sveum var stark under upploppet och lyckades bevaka sin förstaplats in i mål trots motvind och fyra jagande åkare bakom.

– Med motvinden så var det svårt att veta exakt när man skulle börja spurten. Men jag visste att jag är bra på att spurta, sa Sveum i segerintervjun.

Emil Lindgren vann herrelit

Emil Lindgren vann herrelit när han tog hem spurtkampen före den svenska mästaren Mattias Wengelin.

– Den här tävlingen är verkligen den svåraste att vinna. Jag har vunnit många tävlingar i många år men det här var den enda tävlingen i Sverige som jag inte har vunnit, så jag är jätteglad, sa Lindgren efter loppet.

I herrelit-klassen var det en stor klunga som följdes åt under större delar av loppet. Emil Lindgren positionerade inför spurten kunde vänta till slutet på loppet innan han satte in sin vinnande attack.

– Normalt sett är jag en sådan kille som är längst fram och kör men idag chillade jag och tog det lugnt. Jag visste att om jag kan dra iväg först borde jag kunna vinna så jag är sjukt glad att jag lyckades, sade  Emil Lindgren.

Topptider

Visa

Damer

1. Sveum, Elisabeth (NOR), Klubb: Kloppa Offroad Klub, Tid: 03:08:41

2. Hovdenak, Hildegunn Gjertrud (NOR), Klubb: Nesset CK, Tid: 03:08:41

3. Stenerhag, Jennie (SWE), Klubb: Falu CK/Åbro, Tid: 03:08:41

Herrar

1. Lindgren, Emil (SWE), Serneke Allebike MTB TEAM, Tid: 02:48:41

2. Wengelin, Matthias (SWE), Klubb: Lämna sport CK, Tid: 02:48:41

3. Stjernquist, Michael (SWE), Klubb: Team HiQ / IKHP Huskvarna, Tid: 02:48:41

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer