Östberg: ”Viktigt att inte underskatta Polen”

Uppdaterad
Publicerad

Vinst i senaste EM-kvalmatchen mot Moldavien. I kväll väntar Polen – en betydligt svårare uppgift för det svenska landslaget.

– Det är viktigt att inte underskatta Polen, jag tror att de är bra. Skulle de känna att de är med i den här matchen eller får in ett mål tror jag att de blir riktigt jobbiga att möta. De är tuffa i närkampsspelet och vill gärna ha det här man-man-spelet, säger SVT:s expert Frida Östberg.

Det polska landslaget är rankat 30 i världen och inleder i och med matchen mot Sverige sitt EM-kval.

Damlandslaget i fotboll

– De är duktiga tekniskt, har ett bra passningsspel och bra avslut. Men när de ska få ut det i praktiken och spela mot varandra tappar man tempo lite grann, så jag tror att Sverige kan vinna mycket boll och ställa om mot det här laget och då finns det stora ytor bakom deras backar, säger hon.

”Viktigt att hitta balans i anfallsspelet”

Pia Sundhage har återigen valt att ställa upp med en 4-3-3-uppställning.

– Det är viktigt för det svenska laget att man hittar en balans och en puls i anfallsspelet.

I startuppställningen finns bara en förändring från vinstmatchen mot Moldavien med 3-0. Jessica Samulesson kliver in som högerback i stället för Elin Rubensson.

Men Östberg hade gärna sett fler.

– Det skulle vara intressant att se en spelare som Fridolina Rolfö, vad hon kan göra i boxen. En spelare som gärna går på avslut men också är en bra huvudspelare. Tittar man på de tre forwards vi har så är de inga huvudspelare, utan mer snabba spelare.

Matchen börjar klockan 18.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet