Foto: Tysk polisVisa alla (9)
Visa alla (9)

Se polisens egna bilder från dopningsrazzian

Uppdaterad
Publicerad

När tysk polis gjorde razzia i Mark Schmidts garage hittade man ett komplett dopningslaboratorium.
En frys som kunde hålla -80 grader, laboratorieutrustning och en mängd med blodpåsar och mediciner.
Här är tyska och österrikiska polisens egna bilder inifrån dopningslaboratoriet och från de dopade åkarnas hotellrum i Seefeld.

Antalet utövare som är inblandade i utredningen mot ”Dr Dopning”, Mark Schmidt, växer hela tiden.

På en presskonferens i München i dag avslöjade åklagaren Kai Gräber att det nu rör sig om 21 utövare i fem olika sporter. Både manliga och kvinnliga utövare som ska komma från åtta olika europeiska länder rapporterar norska NRK.

Ska ha ägt rum i Sverige

I utredningen ska polisen ha lyckats klarlägga att bloddopningen bland annat ska ha ägt rum i Sverige, uppgav åklagaren Kai Gräber. SVT har tidigare kunnat berätta att Mark Schmidt hyrt en stuga i Falun under mars 2018. I mars 2018 avgjordes en minitour i Falun där bland annat Mark Schmidts klient Dominik Baldauf tävlade. Baldauf erkände bloddopning i samband med razzian i Seefeld.

På presskonferensen visades också bilder från razziorna i Erfurt och Seefeld:

Tysk polis slog till mot dr Mark Schmidts garage i Erfurt och hittade ett dopningslaboratorium. Foto: Tysk polis

Inne i Mark Schmidts garage vid bostaden i Erfurt hittades ett rum. Innanför dörren hittade polisen något som man betecknar som en ”dopningscentral”.

Foto: Tysk polis

Polisen hittade utrustning och mediciner som man misstänker att ”Dr Dopning” har använt i samband med dopningsverksamheten.

Foto: Tysk polis

Bland utrustningen hittade man bland annat en frys som kunde hålla -80 grader för att bevara blodet som tappats från Marks Schmidts klienter.

Foto: Tysk polis

Tysk polis hittade medicinsk utrustning i garaget/dopningscentralen som man misstänker har använts för att bloddopa idrottarna.

Foto: Tysk polis

Tysk polis uppger att man har hittat ett 40-tal blodpåsar i garaget från ett stort antal idrottare. Hittills har man ringat in 21 idrottare i fem olika sporter.

Foto: Österrikisk polis

När polisen slog till mot den österrikiska förläggningen i Seefeld hittade man bland annat blodpåsar färdiga att användas.

Foto: Österrikisk polis

Österrikisk polis tog bland annat österrikaren Max Hauke på bar gärning när han fick en blodtransfusion. Hauke erkände senare dopning tillsammans med sin lagkamrat Dominik Baldauf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer