Viktigt mål ger Göteborg chansen

Det blev förlust för IFK Göteborg borta mot portugisiska Belenenses (2–1) men för Blåvitt var målet viktigt. Nu har man ändå slagläge inför returen.

IFK Göteborg gjorde ingen bra insats i Europa League-kvalets tredje omgång.

Det såg riktigt tungt ut ett tag.

Europa League

I paus hade hemmalaget en kraftig fördel där en 2–0-ledning var fullt rättvis. Carlos Martins dubbel fick gästerna på knä.

Viktigt mål

I andra halvlek såg det fortsatt jobbigt ut för gästerna, men efter ett fint anfall kunde Haitam Aleesami avsluta. Skottet klarade målvakten – men på returen slog norrmannen in utjämningen.

Den fullträffen kan betyda mycket inför nästa veckas retur.