Efter segern mot Danmark behöver Sverige inte frutka något motstånd menar experten Magnus Grahn. Foto: Bildbyrån

EXPERTEN: ”Därför gick Sverige inte att stoppa”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är vidare till semifinal i handbolls-VM efter seger över Danmark – och SVT Sports expert Magnus Grahn är imponerad.

– Som Sverige spelar nu finns det ingen motståndare vi behöver vara rädda för, säger han efter slutsignalen.

Framme i kvartsfinal mot Danmark visade Sverige att man är i handbolls-VM för att lämna avtryck på allvar.

Seger med 26-23 innebär att man är vidare till semifinal och SVT Sports expert Magnus Grahn sätter fingret på vad som stämde i kväll.

Handbolls-VM

– Vi hade ett inspirerat försvarsspel som raderade ut danskornas skytte fullständigt. Det gjorde att blev en fullträff. När sedan Hanna Blomstrand spelade så inspirerat och respektlöst gick det inte att stoppa Sverige, säger han.

Någon annan av tjejerna du vill lyfta fram?

– Hanna var i en klass för sig, men vi får inte glömma Anna Lagerqvist, som i sitt försvarsspel rev stora sår i det danska försvarsspelet.

Hoppas på Montenegro

Sverige har aldrig tidigare tagit sig till VM-semifinal. Nu väntar Frankrike på fredag.

– Med rätt flyt kan vi vinna den matchen också. Frankrike har vi dock aldrig slagit i mästerskapsmatcher, men som Sverige spelar nu finns ingen motståndare vi behöver rädas, säger Grahn.

Hur stort är det här?

– Det här är en enormt stor prestation där Sverige egentligen var rätt rejält sågade efter inledningsmatchen mot Polen, som vi överraskande förlorade. Jag skulle säga att det här är lika stort som då vi bröt igenom barriären och kvalade in till OS 2008 – i samma hall som vi vann i kväll.

Frankrike slog Montenegro med 25-22 ett par timmar efter Sveriges seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet