Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofia Sjöborg. Foto: SVT

Sverige sjua efter EM-terrängen – tung dag för Algotsson Ostholt

Uppdaterad
Publicerad

Sverige behöll sin sjundeplats i totalen i EM i fälttävlan efter terrängmomentet där Sofia Sjöborg blev bästa svensk på en elfteplats och var tillsammans med Frida Andersén felfri på hinder.

För stjärnan Sara Algotsson Ostholt blev det en mindre lyckad dag där hon blev sist av de som tog sig i mål.

– Det var tufft. Jag tycker min häst kämpade på så gott han kunde, säger hon till SVT Sport.

På en bana som SVT Sports expert Lars Christensson beskrev som den svåraste EM-terrängen i modern tid var det Sofia Sjöborg och Frida Andersén som imponerade allra mest bland svenskarna. Båda red utan att dra på sig några fel på hinder.

Båda drog emellertid på sig tidsstraff. Sjöborg blev elva och Andersén hamnade på 16:e-plats.

– Hon är så rak och hoppar så jättebra. Jag sitter på en häst som är så himla rak och modig, säger Sjöborg om sin häst till SVT Sport.

– Starka prestationer tycker jag. Det framgick ännu mer efter hand desto längre dagen gick här och vi såg hur svårt det faktiskt var och att även de mest rutinerade hade svårigheter och till och med avbryta sina ritter av olika anledningar. Deras prestationer framstår som ännu starkare nu när vi avslutat dagens terräng, säger Lars Christensson.

För Sara Algotsson Ostholt blev det en desto tyngre dag. Svenska stjärnan blev sist av samtliga ekipage som tog sig i mål. Mycket på grund av en tuff bana som blev sämre ju längre tävlingen led.

– Frida Andersén sa redan när hon red som nummer sju att mot tvåan fanns det inget underlag längre. Sedan var det hela rundan djupt underlag oavsett var jag red. Det var djupt hela vägen, säger hon om banan.

Brittiskan Rosalind Canter löste banan på bäst sätt. Felfri ritt utan tidsbestraffning bjöd hon på. Storbritannien som lag leder fortsatt totalen.

En av tidernas främsta, Michael Jung, hade en tung dag. Han tog sig inte i mål efter att ett fall.

EM fortsätter i morgon med banhoppningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.