Uppgifter: Blatter kan stanna

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring Fifa fortsätter. Enligt uppgifter till tidningen Schweiz am Sonntag vill den avgående ordföranden Sepp Blatter försöka stanna kvar på sin post.

Enligt tidningen ska Blatter ha blivit rörd av det stöd han fått från sina anhängare, som har försökt övertala honom att ompröva beslutet att avgå. Enligt en källa till Schweiz am Sonntag ska 79-åringen ha uttryckt att han inte utesluter att försöka stanna på sin post.

Ingen av de potentiella kandidaterna, bland andra Prins Ali Bin al-Hussein och brasilianaren Zico, har samma breda stöd som Blatter. Något som talar för honom, det menar i alla fall Klaus J. Stöhlker, som tidigare varit den avgående ordförandens personliga rådgivare.

FIFA

– Det är svårt att hitta någon som är lika stark. Blatter har byggt upp organisationen och gjort den till ett globalt och mycket framgångsrikt företag, han är dessutom en toppdiplomat. Blatter har en rimlig chans, säger han enligt Schweiz am Sonntag.

Återstår att se om Blatter lanserar sig själv som en kandidat i det nyval som utlysts och kommer hållas i december i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet