Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
22 mars 09.00

Janne Andersson och Glenn Strömberg på plats i Helgstudion

Uppdaterad
Publicerad

Ingen Vinterstudio men väl Helgstudion. I dag gästas programmet av förbundskapten Janne Andersson och fotbollsexperten, tillika Bergamobon, Glenn Strömberg. Ställ dina frågor i direktrapporten nedan.

SVT rapporterade · Direktrapportering corona, del 3

Några ljusglimtar i kampen mot corona: 
 
  • 25 mars: WHO säger att Italien kan nå toppen av smittkurvan på söndag 29/3 och därefter vända nedåt, baserat på de senaste dagarnas siffror.  
  • 25 mars: Coronaviruset muterar inte i någon stor utsträckning och ett framtida vaccin kommer därför att hålla länge, säger forskare vid Johns Hopkins-universitetet till Washington Post.
  • 24 mars: Italiens första kända coronapatient har skrivits ut från sjukhuset efter en månad. Mannen är nu återställd. 
  • 24 mars: Delar av kinesiska muren öppnas efter en nedstängning på grund av coronaviruset.
  • 24 mars: Kina meddelar att reserestriktionerna för invånare i Hubeiprovinsen, där coronautbrottet startade, kommer att lättas från och med 25 mars. 
Några av onsdagens viktigaste händelser:
 
• Regeringen presenterar nytt krispaket till småföretagare. Läs mer här.
• 18 nya dödsfall i Region Stockholm det senaste dynget. Läs med här. 
• Spanien går om Kina i antalet dödsfall. Bara Italien har fler. Läs mer här.
• Storbritanniens kronprins Charles smittad av coronaviruset. Läs mer här.
• Tysklands ekonomi tvärnitar och ser ut att krympa med en femtedel i år, enligt ekonomiska bedömare i landet.

Totalt 42 personer har dött till följd av coronaviruset i Sverige. 2 510 personer har bekräftats smittade och cirka 24 000 har testats.
Det nya coronaviruset har nu orsakat över 20 000 dödsfall globalt, visar statistik från Johns Hopkins University.
Svenska Turistföreningen (STF) stänger sina 44 fjällstugor för att följa myndigheternas regler för att minska spridningen av covid-19.
– Stugorna saknar tillräckligt goda förutsättningar för långvarig isolering av gäster och vägsjuktransport, skriver STF i ett pressmeddelande.
Läs mer här.
22.09
JUST NU: Förbud för alkoholförsäljning i Oslo. Efter att flera barer och restauranger inte följt myndigheternas uppmaning om smittskydd förbjuds nu all alkoholförsäljning i den norska huvudstaden. Beslutet gäller från 20:30 på lördagen, rapporterar NRK
22.09
I Frankrike har 112 coronasmittade personer avlidit det senaste dygnet, vilket ger en totalsiffra på 562 personer, enligt landets folkhälsomyndighet.
22.09
JUST NU: Senaste dagsrapporten från Region Stockholm. 55 personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19, vilket innebär att totalt 661 personer är konstaterat smittade i Stockholm. Totalt sju personer med bekräftad covid-19 har hittills avlidit på sjukhus. Drygt 5 000 personer i Stockholm har provtagits för det nya coronaviruset. 
22.09
Mer från Region Stockholm: 23 patienter fick under lördagen intensivvård vid akutsjukhus. Förutom de som får intensivvård är det 158 patienter som vårdas på sjukhus med covid-19. Läs mer här.
22.09
USA:s vicepresident Mike Pence och hans hustru kommer att testa sig för coronaviruset, efter att en medarbetare i vicepresidentens stab testat positivt för viruset.
-Givet den speciella position jag har som vicepresident och som ledare för Vita husets coronavirusgrupp, kommer både jag och min hustru att testats senare i eftermiddag, sa Pence vid Vita husets dagliga presskonferens om coronaviruset.
22.09
Irland bekräftar 102 nya fall. Totalt har landet 785 konstaterade smittade personer, rapporterar Reuters. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer