Emil Forsberg redo för spel – och är stolt över placeringen i skytteligan. Foto: Bildbyrån

Forsbergs status inför Ukraina: ”Försiktighetsåtgärd”

Uppdaterad
Publicerad

Han stod över gemensamma träningen i går.

Men i dag var tremålsskytten tillbaka i träning inför åttondelen.

– Jag tränade för fullt, det är inga problem, säger Forsberg.

Emil Forsberg avstod den gemensamma träningen under lördagen.

Enligt landslaget handlade det om ”lättare skavanker” som gjorde att han och målvakten Robin Olsen tränade individuellt.

Fotbolls-EM

Forsberg har hittills gjort tre av fyra mål i EM för Sverige och är en viktig spelare i laget. Under dagens presskonferens fanns mittfältsstjärnan med och gav ett lugnande besked inför tisdagensåttondelsfinal mot Ukraina i Glasgow.

– Min status är bra. Jag tränade för fullt i dag, det var mer bara en försiktighetsåtgärd i går, så det är inga problem.

Känns i kroppen

Men han medger samtidigt att det känns i kroppen att man spelat tre EM-matcher så här långt.

– Det är klart att man känner av varma och långa matcher i kroppen efteråt, det har varit ett tätt matchande. Men samtidigt är det ingenting jag tänker på att det känns jobbigt, utan det känns ändå bra.

”Stolt och glad”

Det är endast en spelare som har gjort fler mål i detta EM än Emil Forsberg och det är Portugals superstjärna, Cristiano Ronaldo. Svensken hakar därmed på i toppen av mästerskapets skytteliga.

– Det är kul att det gått såpass bra att man fått göra tre mål, men det viktigaste är att vi som lag går bra. Men om man ändå är där nu och nafsar vill man förstås fortsätta vara där. Men det är ingenting jag kommer försöka jaga utan jag låter situationerna komma till mig och det är ingenting jag fokuserar på. Men jag är stolt och glad över att ha fått göra tre mål.

Sverige spelar åttondelsfinal mot Ukraina på tisdagkväll klockan 21.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet