Janne Andersson ser Claesson i en ny roll

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska herrlandslaget tar sig an Turkiet i Nations League på lördagen. På presskonferensen inför matchen pratade förbundskaptenen om Viktor Claessons potentiellt nya roll.

– Om Viktor spelar forward får vi balansera om på mittfältet mot hur vi har spelat tidigare, säger Janne Andersson.

Det är ett revanschsuget svenskt landslag som kommer att gå match mot Turkiet på bortaplan. Och förbundskaptenen Janne Andersson kan tänka sig Viktor Claesson i en annan roll än den han är van vid.

– Om Viktor Claesson spelar forward så är han yttermittfältare också, säger Andersson.

Herrlandslaget i fotboll

Sveriges förlust senast mot Turkiet påverkade laget. Turkarna, ett lag med duktiga individualister, besegrade Sverige med 3-2 på Friends.

– Vi har tittat en del på den matchen och lärde oss att de är duktiga individualister. Det fanns flera lärdomar från den matchen. Men vi har inga skador, samtliga uttagna är friska, säger förbundskaptenen.

”Lite som en finalmatch”

Lagkaptenen Andreas Granqvist spelade inte senast mot Turkiet. Men på presskonferensen var det tydligt att han hade en vision för hur matchen skulle vinnas.

– Vi måste spela ett ännu mer kompakt försvarspel och inte låta dem komma upp. Vi måste spela disciplinerat. Vi vet vad som gäller, säger ”Granen”.

Nations League-äventyret är över om Sverige förlorar mot Turkiet. Granqvist ser inte en förlust som en möjlighet.

– Vi ska ta tre poäng och vinna gruppen. En bra prestation och vi är medvetna om vad som gäller. Det är lite som en finalmatch.

Herrlandslaget avslutar säsongen med två matcher i Nations League: på bortaplan mot Turkiet i morgon och hemma mot Ryssland på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet