19-åring frälste Östersund med hattrick

Uppdaterad
Publicerad

Utanför plan går Östersund s FK en tuff ekonomisk kamp – men på planen går det bättre. I dag besegrades Gais med 4–0 i Svenska cupen efter tre mål av 19-åringen Jordan Attah Kadiri.

Tidigare i veckan offentliggjorde Östersunds FK sitt bokslut och det visade ett minusresultat på drygt 40 miljoner kronor. Den allsvenska klubben har nu ett minuskapital på – 20 miljoner kronor. ÖFK behöver få ekobomin i balans till juni eftersom att klubben gjorde en kontrollbalansräkning i höstas.

Läs mer här: Östersunds vd: ”Det blir inte konkurs”

Parallellt spelar Östersund i Svenska cupen – och där går det bättre. I den första omgången besegrades Eskilsminne med 5–0 och i dag följde man upp med att besegra Gais – som spelar i superettan – med 4–0. Tre av målen gjorde 19-åringen Jordan Attah Kadiri. Det gjorde målen stod Simon Kroon för på straff.

Inför den sista omgången mot Häcken leder Östersund grupp 6 med bättre målskillnad.

Klipp: Östersunds vd: ”Det blir inte konkurs”

Fördel Göteborg

Precis som ÖFK så vann IFK Göteborg sinn match. Sollentuna besegrades på bortaplan med 2–0 efter mål av Giorgi Kharaishvili och Robin Söder. Samtidigt förlorade Sirius med 0–3 mot Västerås. I nästa omgångs möts Göteborg och Sirius då Göteborg går vidare med ett kryss.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.